Rowan Sebastian Atkinson s-a nascut in data de 6 ianuarie 1955,in regiunea Durham County din nord-estul Angliei. A fost cel de-al treilea fiu al lui Eric Atkinson, propietar al unei ferme, si al Ellei May. Dupa studiile primare si medii urmate la scoli din zona,a devenit student la Universitatea din Newcastle, specialitatea inginerie in domeniul electric.

A urmat un masterat la Oxford, perioada esentiala, nu atat pentru perfectionarea in ale ingineriei, cat pentru inceputul cochetariei cu actoria. A interpretat scheciuri pentru Oxford University Dramatic Society si a facut parte din trupa clubului de teatru experimental al faimoasei universitati.
Cariera sa actoriceasca a debutat si s-a dezvoltat in televiziune.La inceput a fost serialul”Not the Nine O’Clock News”,apoi sitcomul medieval “The Black Adder”.Succesul acestuia din urma a determinat realizarea unui sir de continuari,avand ca eroi pe urmasii personajului original.
Marea lovitura a lui Atkinson a fost “Mr.Bean”, personaj inconfundabil, care avazut lumina zilei si pe cea a ecranelor Tv in 1990 la Thames Television. Popularitatea neajutoratului erou a devenit in scurt timp enorma,”inghitind” aproape personalitatea actorului. Eroul a fost desemnat de critici ca urmas al lui Charlot,intr-o original de britanica mezalianta cu Jacques Tati.

Filmele lui Atkinson – “Bean “;”Mr. Bean’s Holiday”;” Johnny English” – au ramas in umbra scurt-metrajelor,dand impresia ca Mr.Bean nu are suflu pentru cursele lungi.


Tags: ,

Acest articol are 0 comentarii.

Comentariile sunt inchise.