Category: Romanesti

Francesca traieste in Romania, o tara careia de curand i s-au deschis usile catre Europa. Acum toata lumea este libera sa plece sa munceasca “afara”, sa faca bani. Asta este si situatia lui Francesca, care intentioneaza sa urmeze si ea ultimul trend si sa incerce sa emigreze undeva in Europa. Ea este o tanara profesoara din Bucuresti, care alege Italia pentru tentativa ei de emigrare. Dar entuziasmul acestei schimbari de viata este imediat inabusit atunci cand Francesca cauta ajutor financiar si nu numai, de la prieteni si familie, care sunt foarte sceptici in privinta plecarii sale. Odata cu aceasta “emigrare” multe adevarurui vor iesi la iveala. » Citeste tot articolul

In anii 80 Romania traia cei mai ingrozitori ani din istorie. Incoltiti de constrangeri, fara apa calda, fara mancare in frigidere, doar cu optimismul si umorul tipic romanesc, filmul prezinta 6 povesti cu parfum de mit, inspirate din evenimentele adeseori suprarealiste ale vietii de zi cu zi in regimul comunist. Un sofer de la Avicola, o studenta, un activist, un politist lacom si un fotograf aduc la viata cele mai cunoscute legende urbane din Romania anilor ’80, recuperand umorul care i-a ajutat pe romani sa supravietuiasca perioadei.

» Citeste tot articolul

Intors acasa dupa un an de armata, Vio constata cu groaza ca totul s-a schimbat in cartierul in care locuieste, incepand cu prietenii lui vechi care acum sunt impartiti in grupuri rivale si se razboiesc intre ei in plina strada si terminand cu aparitia in zona a unui personaj dubios si veros pe nume Da Vinci, un mafiot de duzina care s-a imbogatit din traficul de droguri si a ajuns sa controleze toate afacerile din respectivul cartier. Interesele lui Vio se intersecteaza cu cele ale lui Da Vinci si genereaza un conflict in momentul in care apare in scena Ramona, o fata frumoasa de care Vio este indragostit si care ii impartaseste la randul ei sentimentele de iubire, dar pe care mafiotul Da Vinci o vrea pentru el si incearca sa o ia de sotie cu forta.

» Citeste tot articolul

Realizat in 1970 de regizorul Mircea Dragan, comedia, savuroasa si astazi , dupa 38 de ani are o actiune de mare actualitate. Brigada Diverse, o brigada de militie constiincioasa dar plina de umor si sarm prin modul de a rezolva problemele , trebuie sa faca fata unui trafic de catei, sa prinda pe cel ce este considerat initiatorul acestei afaceri : Patraulea (Jean Constantin) si pe cel ce invata ” sa fure catei” :Trandafir (Puiu Calinescu) si incep sa actioneze dupa un plan concret si bine pus la punct…de capitanul Panait ( Toma Caragiu) seful B. D.

» Citeste tot articolul

Filmul este structurat in doua parti – “Prafuri pentru mama mare” si “Icoana furata”. In prima parte, militienii de la Brigada Diverse pleaca la mare, in concediu. Dar aici miros o retea de traficanti de droguri care introduce “praful” pe la Vama Veche, asa ca simtul datoriei se trezeste in reprezentantii legii, care nu se lasa pana nu anihileaza banda de traficanti. In partea a doua, actiunea este plasata la Manastirea Agapia din Neamt, de unde cei trei prieteni ai militienilor de la BD transporta o icoana foarte valoroasa furata, catre Bucuresti, in schimbul unui contract de impresariat peste hotare. Dar Militia nu doarme!

» Citeste tot articolul

Regizat in 1971 de acelasi regizor Mircea Dragan, filmul incepe cu iesirea detinutilor:Gogu (Dem Radulescu), Trandafir(Puiu Calinescu) si Patraulea (Jean Constantin) din inchisoare , in care acestia multumesc pentru “… conditiile excelente avute in inchisoare, pentru bunavointa acordata de cei, ce-i pazeau, pentru educatia primita…” si promit ca-si vor aduce contributia cinstita la prosperitatea societatii socialiste… si este un moment atat de comic/ hilar/ actual cand detinutii citesc scrisoarea de multumire… incat este un deliciu al filmului.

» Citeste tot articolul

Comedie “lirica si satiric” avandu-l ca erou pe comicul popular legendar Pacala.